תמונה של מרציפן

חקירות כלכליות – היקפים קטנים מול גדולים

שתפו את הפוסט

לא פעם אנחנו קוראים ושומעים בתקשורת על מעשי עוקץ ונוכלות שונים אשר נעשים, הן על גבם של אנשים פרטיים תמימים שעבדו קשה כל חייהם בשביל להשיג ממון ונכסים והן על עסקים בסדרי גודל שונים אשר גם אם יש להם עומק כלכלי רחב יותר מאשר לאדם הפרטי, עדיין מעשים שכאלו יכולים להסב להם נזק בלתי יתואר.

חקירות כלכליות אשר מבוצעות על ידי משרדי חקירות וחוקרים פרטיים, מתבצעות בדרך כלל בשתי הזדמנויות, הזדמנות ראשונה היא תוך כדי תהליך העוקץ או הנוכלות, מתוך חשד של אותו גורם פרטי או עסקי, אם משהו לא מריח לו טוב והוא רוצה לוודא שאכן מדובר במצב הגון וחוקי או לא. הזדמנות שנייה הרבה יותר נפוצה, זה קורה לאחר שמתגלה שהתקיים מעשה נוכלות ורוצים להוכיח זאת ואף לאתר את מי שביצע את הפעולה (בהנחה והוא נעלם). משרדי חקירות וחוקרים נוהגים לחלק חקירות כלכליות לשני סוגים, חקירות בהיקפים קטנים וחקירות בהיקפים גדולים. ההבדל הוא כמובן בסכומי הכסף או סוג הנכסים בהם מדובר. אנחנו נוכל לראות שהרבה פעמים ההבדל טמון גם בכך שחקירות כלכליות בהיקפים קטנים הנפגעים הם בדרך כלל אנשים פרטיים בעוד שבמקרים אחרים, קרי חקירות בהיקפים גדולים, הם עסקים מסוגים שונים.

חקירות בהיקפים קטנים – את מי ומה חוקרים?

כאן אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של חקירות, החל מחקירות של בני זוג אשר נמצאים בהליך גירושים ומתברר שאחד הצדדים מנסה להעלים רכוש או כסף בשביל שלא להכניס אותו להסכם הגירושים, חקירות בעלי חוב שמסתירים כספים מנושים, חקירות עוקץ בהיקפים שונים, מקרים בהם שותפים בעסקים קטנים מעלימים כספים אחד מהשני, העלמת כספים בירושות ועוד. חקירות בהיקפים קטנים נעים סביב אלפי או עשרות אלפי שקלים, ובדרך כלל לא חורגים מכך.

חקירות בהיקפים גדולים – איך ולמה?

כאן אנחנו מדברים על חקירות על היקפים של מאות ומיליוני שקלים ומעבר לכך. מדובר על חובות כספיים שעסקים חייבים לעסקים אחרים, העלמות רכוש וכספים בהיקפים אלו, עבירות מס כאלו ואחרות, גניבות מתוך העסק ועוד. יש לציין שבמסגרת חקירות אלו, נמצאים גם מקרים שאינם פליליים, למשל, אם חברה רוצה לרכוש חברה אחרת, היא תבצע חקירה כלכלית אודות מצבה בטרם היא תחליט האם לרכוש אותה או לא.

התהליך של חקירה כלכלית הוא מאוד פשוט, תחילה מנסים לאתר את האדם שעומד במרכז החקירה, לאחר מכן לאתר את חשבון הבנק שלו, מקור ההכנסות ובכך לבצע מה שנקרא בעגה המקצועית "הרמת מסך", כלומר לחשוף את כל מה שיש לו, באופן גלוי ונסתר. זאת כמובן באמצעות ראיות ועדויות שיהיו קבילות בבית המשפט. ככל שאוספים יותר ראיות ועדויות כך קל יותר להשיג הרשעה במשפט.

>> למידע נוסף בנושא חקירות כלכליות בישראל, לחצו כאן.

הירשמו לניוזלטר שלנו הישארו מעודכנים

פוסטים נוספים

רוצים לפרסם מאמר אצלנו?

שלחו לנו את המאמר המעודכן ונעלה אותו לאתר.